Anmeldelse af SteelSeries Rival 300

Gamer mus

Den optiske gaming-mus, SteelSeries Rival (ca. 400 DKK), er i det store hele et udmærket produkt, men et produkt der skulle have været bedre. Til trods for et genialt design og en række af smarte funktioner, føles noget ved musen, og den tilhørende software, halvhjertet. Flere funktioner, eller bedre udførelse af de eksisterende, kunne have ført Rival musen til tops.

Design

I en tid, hvori gaming-muse skal være så korte og lave som muligt, går Rival musen imod denne udvikling. Det er nemlig en stor mus som er bedst egnet til personer med store hænder.

Dens krop er lang og kurvet nok til et komfortabelt greb. Kombinér disse funktioner med den grove polstring til både tommelfingeren og de to yderste fingre, og Rival musens fysiske design er fuldført.

Rival musen besidder seks programmerbare knapper: en venstre knap, en højre knap, en klikbar scroll-knap, et DPI følsomhedsskift under denne og to tommelfinger knapper ude på siden.

DPI skiftet er i den smalle ende, men udover det, så er alle knapperne store og giver tilfredsstillende modstand med hørbare kliklyde.

Funktioner

Softwaren på Rival er fuldt ud funktionel, og i nogle tilfælde, attraktiv og strømlinet helt ind til benet. Problemet er, at softwaren er lidt for tungnem og ofte gør simple opgaver sværere end de egentlig bør være.

På et marked der domineres af den velfungerende Razer Synapse 2.0 og Logitech Gaming Software, kan selv små besværligheder hindre en ellers god mus.

Musen kører på SteelSeries Engine 3 softwaren, hvilket giver en relativ ren og elegant interface. Du kan bruge softwaren til at programmere knapper, optage makroer, brugerdefinere de to DPI indstillinger (mellem 50 og 6500 – stort for en optisk mus) og kontrollere den ydre enheds belysning.

Ydeevne

Ligesom i alle andre henseende, så er Rival musens ydeevne præcis som den lader til at være. Kompetent og kedelig. Når der spilles ”BioShock Infinite,” ”StarCraft II,” ”Batman: Arkham City” og ”World of Warcraft,” anser vi musen som responsiv, præcis og nøjagtig.

Musen kører på SteelSeries Engine 3 softwaren, hvilket giver en relativ ren og elegant interface. Du kan bruge softwaren til at programmere knapper, optage makroer, brugerdefinere de to DPI indstillinger (mellem 50 og 6500 – stort for en optisk mus) og kontrollere den ydre enheds belysning.

Konklusion

Rival musen lever op til de parametre den markedsføres på. Den leverer ”professionel ydeevne,” ”komfort og kontrol,” samt ”maksimal brugerdefinering.” Dog er det ikke den eneste mus på markedet der gør dette.

Overordnet set, så er der meget lidt objektivt forkert med Rival musen, men der er heller ikke så meget der gør den unik. Logitech Proteus Core har et bedre design, Razer DeathAdder har en bedre software og Corsair Vengeance M65 har flere genrespecifikke funktioner. Dog er Rival musen stadig et ganske udmærket valg, hvis du har store hænder og ønsker noget komfortabelt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*