Playstation VR: Alt du bør vide

Sony VR headset

Sony er sprunget med på vognen og er nu i fuld gang med at udvikle et virtual reality headset, kaldet Playstation VR.

Men hvad kan vi forvente af Playstation VR – og kan det mon hamle op med stærke konkurrenter som Oculus Rift og HTC Vive?

Dette samt meget mere vil vi se nærmere på i denne artikel.

En ny måde at tænke virtual reality på

Ligesom andre virtual reality headsets på markedet har PlayStation VR den vanskelige opgave at skulle producere to billeder samtidig og registrere, hvilken vej dit hoved vender. Men i modsætning til konkurrenterne, der kræver dyre computere og grafikkort for at få arbejdet gjort, kan PS VR gøre det kun ved hjælp af en PlayStation 4 og en lille, sort boks, som sidder mellem headsettet og konsollen.

Ydeevne

Inde i headsettet finder man en 5,7-tommer OLED-skærm med en opløsning på 1920 x1080 opløsning og en opdateringshastighed på 120 Hz.

Det er en lavere opløsning og opdateringshastighed end konkurrenterne Oculus Rift og HTC Vive har, men spørgsmålet er, om man overhovedet kommer til at bemærke den lille forskel – jeg tvivler i hvert fald stærkt på det!

Design

Designmæssigt bliver Playstation VR helt klart et af de lækreste virtual reality headset på markedet. Med de hvide og sorte plastoverflader samt det blå LED-lys, skriger headsettet futuristisk minimalisme.

Den forreste del af headsettet, den del, der går ned over dine øjne, kan glide mod dit ansigt eller væk fra det med et enkelt tryk på en knap. Det betyder, at folk med briller sagtens kan bruge det, og samtidigt giver det også mulighed for at kigge ud i den virkelige verden uden at skulle tage headsettet af.

Hvad med spillene?

Ifølge Sony vil der være omkring 50 spil tilgængelig når headsetet kommer på markedet. Det største spil, der er annonceret indtil videre, er Star Wars Battlefront.

Du kan se den komplette liste her.

Der er allerede to spil, som er ret langt henne i udviklingsfasen, der ser super lovende ud – nemlig Job Simulator og Eva: Valkyrie.

Eva: Valkyrie er et multiplayer rumskibsspil, som ser super fedt og actionfyldt ud.

Pris og udgivelsesdato

 Sony VR vil højst sandsynligt komme på markedet i oktober 2016 – lige i tid til julegavesalget.

Prisen vil komme til at ligge på omkring 3600 kr. Det er selvfølelig en hel del penge, men samtidigt langt billigere end konkurrenterne Oculus Rift og HTC Vive, der begge to kommer til at koste over 6000 kr.

1 Comment

  1. Shit, det er godt nok dyrt. Havde forventet en meget lavere pris, men det er vel prisen for virtual reality :/

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*